2011. december 7., szerda

2011.10.16

...és itt van egy másik őrület! Nem kell hozzá sok minden, gyorsan fel is sorolnám. Egy tükörreflexes váz, egy okulár, nem baj ha 20 szoros a nagyítása, egy távkioldó, egy binokuláris elektromikroszkóp, nem baj ha csak egy revolverfej van hozzá, egy adatkábel, hogy a vázat össze lehessen kötni a számítógéppel, jó pár tágy és fedőlemez, metilénkék festék, meg egy csomó ötlet és ügyesség, hogy miből lehet preparátumot készíteni. Majdnem lefelejtettem, hogy még kell egy közbetét is, hogy a vázat össze lehessen kapcsolni a mikroszkóppal, ezt egy ügyes esztergályos simán meg tudja csinálni. Legalább annyi türelem, mint a makrózáshoz. Kimaradt valami?! Ha igen nyugodtan szóljatok közbe! De jó, hogy mondod, immerziós olaj, mert 1000 szeres nagyításnál az objektív és a fedőlemez közötti levegőnek a fénytörése nagyon rossz és nem látható a képen semmi!
Egyébként a képek egy Motic "B" szériás elektromikroszkóppal készültek. Ha a készülék régen volt használva, fotózás előtt rendesen meg kell takarítani, az okulárokat, a tubust, a fejet, az objektíveket. Ha még nem játszottatok ilyesmivel, engedjetek meg egy tanácsot, mindig a kis nagyítással keressétek meg a témát a tárgylemezen, és ha már elég éles, próbálkozz egy nagyobb nagyítással, így el fogsz jutni a 400-2000-szeres nagyításig, függően attól. hogy milyen objektívek vannak a mikroszkópon.
Nagyjából ennyi! Mivel nincs a vázon lencse, így marad a záridő prioritás, és mivel ezek a témák annyira nem mozognak lehet jó hosssssssszúúúúúúúúúúú a záridő, a zajos képek elkerülése érdekében, minél alacsonyabb legyen az ISO tartomány!
...és ha ezt tudtátok, akkor ezt mind ne olvassátok el, vagy írjátok meg, hogy hol van benne hiba!
A siker így sem garantált!


Sziromlevél
Vér








Aleuron réteg


Vörösrozsda kukircalevélen











Vörösrozsda
Vörösrozsda 


Légrés




 A nagyításokra hirtelen nem emlékszem, de amit el tudtok képzelni, 200-800-ig az mind benne van!











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...