2012. június 20., szerda

2012. 06. 20

Egy kis banka, egy kis CorrectExpo és egy kisebb katasztrófa!

A történet röviden: kaptam egy bankát, de csak reggeli fényekben tuti. Amire nincs időm. Sebaj, megyek este! Odaérek kb 6-ra, a tulaj, akivel előtte már beszéltem, hogy lábatlankodnék kicsit a portáján, gurul szembe velem egy kerti szüttyögővel, nagyjáról egy rotikapa, egy utánfutóval, és mi történik, na mi?! Defekt a bal 1-re, az odútól kb 8 méterre. Bankák jobbra el! Nyilván a paraszt gyerek menti ami menthető, kiugrok a kocsiból, irány a roti, elkezdtem letépni a gumit a felniről, a tulaj nagy kerek szemei láttára, hogy gyorsan eltűnjünk a szem elől. Tulaj kérdezi mit csinálok, bátyám maga egy rendes ember, hogy ideenged, de hagyja, hogy segítsek, a korára való tekintettel. Nem mondott nemet! :-) Bankák vissza, csaptak egy kört és megint eltűntek. Néha odanéztem az odúra, valami hiányzik! Nem látom a beszállót. Biztos a rongy szemeim miatt! Gumiköpeny letépve, durrdefekt a rotin, érzékeny búcsú, irány az odú. Becuccoltam, gép beburkol, letakar. Belenézek, beszálló tényleg nincs! Bakker! Odarohanok, eltörve három darabba. Irány az akácos, újabb beszállókért, kettőt is vittem. Bankák jobbra el, talán vissza sem jönnek. De nem, visszajöttek, de mivel a beszálló új, ezért arra nem repültek. Pár képet ugyan sikerült lopnom tőlük, de mivel az odú a földtől kb 50 cm-re van, és a legközelebbi kontrasztos háttér meg nagyjából 3 km-re, így a katasztrófa teljes lett! A nap erősen tűzött, üveget is lehetett volna vele vágni. A háttér nem más mint az ég.
A dolgon még sokat segített, hogy egy kuvik betelepedett az odú melletti villanyoszlopra, és folyamatosan riasztotta a bankákat, hogy még véletlenül se legyen szerencsém.
A képek a CorrectExpo-val lettek átméretezve. Kösz szépen F.B.! :-)

Régóta gondolkozok rajta, hogy kellene egy kuvikot keríteni magamnak, de nem hittem volna, hogy bosszúságot okozva kell képet készíteni róla! Nagyjából úgy is sikerült!

Kuvik - Athene noctua

















Búbos banka - Upupa epops

















Nagy varia nincs benne, egy madár, egy álhernyóval a csőrében. Hol jobbra, hol balra néz.

2 megjegyzés:

  1. :)
    Izgalmas lehetett! Nem bánnám, ha egy kuvik nekem is ilyen bosszúságot okozna :)
    Milyen magasan fészkelnek? Nem lehet valahogy a nézőpontot feljebb emelni, vagy a beszállót lejjebb tenni?
    Nincs mit, örülök, hogy használod :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szia Balázs! az úgy van, hogy az odú a földtől kb 50 centire van, nem sokkal mögötte van egy betonút, amin birkák legelnek, és teljesen látszik. a les természetes, két bála, egymástól két méterre, az odútól nem messze. a magasabb perspektívában a betonút van benne, a beszálló oly alacsonyan van, hogy a körülötte lévő fű épp nincs benne a képben. a választási lehetőség nem sok, vagy a betonút, vagy a nagy semmi!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...