2012. október 23., kedd

2012.10.21

Halastavi kavalkád - mellett

Sikerült pár órát lopnom a természettől. A halastavon csillapodott a kavalkád. Récék, lilikek nagyobb tömegben, pár gulipán, goda, sirályok. A magasban darvak kavarognak. A tó mellett egy tölgyes fekszik a Berettyó, és a szántóföld ölelésében. A töltés rendezett. Zavarás mentes környezetet biztosít. Fácánok csatangolnak látszólag céltalanul, szajkók rikácsolnak a közeli fákon, néha-néha a fácánok között keresgélnek a fűben. A nádasban kék és szén cinkék múlatják az időt. Az őszapók hol itt hol ott bukkannak fel, megrohanva a gyalog akác száraz termését. Vörösbegy keresgél idegesen a fűben, hidegtől dermedt bogarakra vadászik. Feketerigók hajtják egymást. Még egy énekesrigó is beszaladt a csőbe.

Nagyjából én is céltalanul indultam el, úgy gondoltam ez inkább egy nyugis séta lesz, pár kilónyi fölösleggel a hátamon. Nem készültem semmire, nem vártam semmit. Jobban sikerült mint gondoltam.
A fény viszonyok egy erdőhöz méltóan alakultak, az állandó változás kicsit nehezíti a dolgot, de áldom azokat a mérnököket akik a 7D-t tervezték. 
Egy újabb instant lesSokáig semmi, majd két fácán kakas dürrögése a hátam mögött, kicsit megemelte a pulzusom, semmi moccanás, csönd....és egyszer csak kitáncolt az egyikőjük a lencse elé. Séta föl, alá, dürgés, séta még pár percig. Szurkoltam hogy menjen kicsit távolabb, hogy egész alakos fotók is legyenek, ne csak portré. 


Fácán - Phasianus colchicus

 

 

 Őszapó - Aegithalos caudatus


 

Vörösbegy - Erithacus rubecula


 
Énekes rigó - Turdus philomelos
Csak dokumentálás jelleggel


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...