2013. június 3., hétfő

2013 06 01

Ez szeméttelep szép szörnyei IV.

Tételezzük fel hogy egy fazon ül a földön. Ebben semmi szokatlan nincs. A fazon előtt van egy fotóállvány, rajta egy masina, ami szintén megszokott dolog. Ez az egész jelenség le van takarva egy álcahálóval, ami nagyon hálás. Békakuruttyolás, parlagi galambok, szél fújja a part menti nádat. A vízben barátrécék háborúznak egy tojó kegyeiért, szerkők csapongnak a víz fölött, partifecskék cikáznak, egy vidra lomhán ásít. 
A szél nem csak a part menti nádat fújja, hanem a vizet is fodrozza. Én meg azon izgulok, hogy ne folyjon be a mellcsizmámba. Ez már kevésbé megszokott dolog. A víz kicsit hideg, a felhők közül csak ritkán bújik elő a nap. A gép a víztükör fölött néhány centivel. Az álcaháló fele benne a vízben, jó nehéz, a kapillárisokon a víz egyre csak kúszik felfelé, a pulcsim ujja könyéktől lefelé vizes.
A rekultiválás jól sikerült. Egy nagyjából 5 ha-os víztükör, aminek a mélysége változó. Hol derékig ér, hogy csak bokáig. És az az érdekes, ahol csak bokáig ér. Viszont egy ekkora területen nehéz megcsípni 4 gyors röptű, amúgy is ideges gólyatöcsöt. Nekem sem jött össze teljesen, de semmi gáz, lesz ez még jobb is!



Barátságosnak alig nevezhető fogadtatás.

Amíg a vízben ültem és vártam a csodára, legnagyobb meglepetésemre egy szalakóta húzott keresztül a látómezőben. Alig lettem ideges!

Az eredmény: gólyatöcs - himantopus himantopus















3 megjegyzés:

  1. Gábor! Valami még mindig nem stimmel az utómunkával, legalábbis gondolom,h ott lehet a hiba, ha gondolod küldj át 1 raw-t, megcsinálnám úgy ahogy szerintem jó.Mondjuk nincsenek nagyon elrontva, valószínű a túlélesítés és talán a zajszűrés(ha szűrtél) miatt elég részlettelenek és szemcsések a képek.
    Üdv

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szia BT!
      rendes tőled, hogy ennyit foglalkozol a dologgal, de megnyugtatlak a válaszok már készen vannak, csak jól kell kérdezni. A képeket a múlt heti gyereknap alkalmából feldolgozom még egyszer, viszont megnyugtatlak, jobbak nem lesznek. A választ arra a kérdésre, "Hogy miért nem lesznek jobbak?", meghagyom neked! Segítek, a feldolgozó programmal nincs semmi gond, a váz is jól működik, a lencse is szépen teszi a dolgát!

      üdv: Szabó

      Törlés
    2. szia BT!
      találtam neked egy testhezálló feladatot! olyan mail címet küldj, ami tud fogadni vagy 30 Mb-ot. A többit rád bízom! :-)
      üdv: Szabó

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...