2013. december 27., péntek

Téli "gyurgyalag"

...csak hogy kerek legyen a mai mese:
1.0 verzió építése és bontása egy időben, ugyanis a két dolog között olyan kevés idő telt el, hogy nem érdemel többet, nosza:






















A 2.0 verzió, ami nem sokban különbözik az előzőtől, viszont kevésbé szép.














...és akkor most lehet belecsapni a téli gyurgyalagba- bele! Eltelt úgy a 2013-as esztendő, hogy nem fotóztam gyurgyalagot. Amikor ezek a madarak megérkeznek minden évben, a fotó feltöltős oldalakon gombamód megszaporodnak a gyurgyalagos képek. Fotózva elölről, oldalról, felülről, alulról és még ki tudja milyen pózokban. Nehéz olyan képet csinálni amilyen még senkinek sincs, így ezt a évet gyurgyalagból kihagytam.  
Nade, a 2013-as esztendő sok mindent hozott, mint például...most gondolkozom, mert ennyi mindent ide nem lehet felsorolni. Szal, hozott egy kis kedvet is, hogy legyenek ölyves képek is. A téli gyurgyalag. Mint ahogy tavasszal a gyurgyalagok megjelennek, úgy november végétől megszaporodnak az ölyves képek is. Így lesz ez itt, megnyugtatok mindenkit. Nehéz lesz elkészíteni azt az ölyves képet, amit eddig még senki nem készített el, de meg fogok próbálkozni vele. 
Ehhhhh, az ezer arcú ragadozó! Oly változatos bundával megáldva, hogy azt már nyomon követni sem lehet. Ehhhhh, az ezer arcú ragadozó! Aki a nagy testű ragadozó madarak közé is tartozhatna, de a természetanya kitolt vele és gyenge lábakkal áldotta meg! Arról a madárról van szó, ami ott ül az út menti fákon télen, és ingyen falatokra vár. Elhajt a fa alatt az ember nagy sebességgel autóval, ez a madár bizony meg sem rebben, de ha az autó megáll és egy ember sétál az út szélén a fa felé, elrepül. Hogy is vagyunk ezzel?! A magából mindenféle égésterméket kibocsájtó, színes, hangos, szögletes dübörgő micsodák, nem olyan zavaróak mint egy csöndben, lassan sétálgató ember aki még esetleg természetszínű ruhákban van?! Régebb óta ismerik az embert mint az ember önmagát, vagy az őt szorosan körülvevő természetet?! Nem tudom, nem vagyok sem filozófus, se antropológus, se őssejtkutató, se történész, se ökológus...és még egy csomó minden nem vagyok! 
De pár képet csináltam erről a madárról. És keményen bízok benne, hogy ezek még lesznek jobbak is!

Egerészölyv - Buteo buteo
Semmi extra, csupán habitus fotók
















Elsőre ennyi.
A képekkel kapcsolatban az egyik kedves ismerősömet tudnám idézni:
"Az ízlés, semmilyen formában nem képezheti vita tárgyát!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...