2014. március 26., szerda

Werk

...egy úszópadról
Ahogy ígértem:
Hosszúság és szélesség: 100 cm x 70 cm.
Magasság: nagyjából 6 cm.
..és műanyaflakon.
Az 1.0-ás verzió a vízen. Ekkor még csak négy flakon volt a négy sarkán. A merülési mélység kb 4 cm a pad magasságából, illetve a flakonok teljes átmérője. Jól látjátok nincs váz, amin a háló rajta van, hogy minél laposabb legyen. A teherbírását nem tudom pontosan, viszont a gép a lencsével lehet vagy 4 kiló, a babzsák ami rajta van az is annyi, vagy egy kicsit több, a háló súlya elhanyagolható, a lencse miatt az egész kicsit orrnehéz, így a üres járatban előre billen kicsit. 



A 1.1-es verzió. A hungarocell lefújva zöldre, a háló szoknyáját rövidebbre vettem, hogy lazább legyen. Kapott két fület is hogy könnyebb legyen vízre tenni, illetve, kapott még két flakont, a biztonság kedvéért. 



Nem gondoltam volna, de a víz felcsapódik rá, ha nagy a hullámzás. Rá fog még kerülni egy lyukakkal telefúrt keret a két rövidebb oldalra, hogy egyéb anyagokat, is bele lehessen tűzni. 
Várakozásaimat felülmúlta, a madarak 15 méteren beül, feszültségek nélkül. A távolságot valószínűleg még lehetett volna lentebb is vinni, de az ülepítő mikrodomborzata miatt nem egyszerű, néha a flakon csúszótalpként funkcionált az agyagon. 
Talán érdemes lenne a gépet egy ground pod-ra tenni, de ha billen a szerkezet, talán az könnyebben csúszik a vízbe?! Nem tudom, erre nincs gyakorlatom, viszont a babzsák szépen fogja-tartja a gépet a lencsével együtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...