2014. június 1., vasárnap

"in 3:1"

Az első ebből a 3:1-ben bejegyzésből:
Pár kép egy fénytelen hajnal- reggelből. Borult égbolt mellett, még napfelkelte előtt egy fotózásra vágyó fazon bizony nem sok mindenre számíthat. Csak a remény pislákol haloványan, illetve egy közeli adótorony piros fénye. A közeli város hajnali hangjai beleszövődnek az ébredő madarak zajába. Kakukkok szólnak, valahol egy malac könyörög az életéért, egy vonat kürtöli hangosan, hogy közeledik az állomáshoz, gólyatöcsök, nádirigók, és cserregő poszáták üdvözlik egymást. 
Az elmúlt hetek szélvihara egy kevés szeméttel ugyan telefújta a vizet,amit a lágyan lengő szél sodor jobbra- balra. Olyan ez mint a plasztikai sebészet. Hozott anyagból dolgozunk!

Gólyatöcs - Himantopus himantopus







A második etap. Egy régi vágyam látszott teljesülni. De mint kiderült nem fog! Pár lopott pillanat egy kevésbé autentikus helyről, néhány kép, kb 5 kocka...és egy csomó türelem legalább jövő márciusig.
A tojó lestrapálva, rossz volt ránézni.
Búbos banka - Upupa epops




...és a harmadik összetevő.
Megkeseredve a második összetevő íztelenségétől, egy huszáros húzással, na mi is következhetett volna...partimadarak. Elalélok ha rájuk gondolok. De ezzel sokan vagyunk így! :-) 
...és lám szépen csöndben, a kedves társaság lassan de biztosan szaporodik. A napok telnek a tojások felrepednek, szőrös, szaladó ping-pong labdás bújnak ki belőlük. Féltő szülői szemek figyelik minden lépésüket, a szél csak úgy dobálta az új generáció tagjait a vízen. Ahol apu és anyu még bőven sétált, a szőrös gömbök küzdöttek a hullámokkal. 

Gulipán - Recurvirostra avosetta






Barázdabillegető - Motacilla alba


Gulipán - Recurvirostra avosetta

Több lábon állva.









...csak meg lett! :-) Néhány naposan sem tudja letagadni, hogy mit rejtenek a gének. Ugyanazokkal a mozdulatokkal kereste a tápálékot.







Kis lile - Charadrius dubius
A közelpont határán, vágás nélkül.





Mindig megéri!


Flag Counter

5 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. szia BT!
      hol voltál eddig? csak sikerült előcsalnom téged az üregből fehér nyuszi! ;-)
      köszi szépen, volt ám lélegzet visszatartás közben!
      üdv: Szabó

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...