2017. június 22., csütörtök

Banka bolondság

0. alkalom
Odú rakosgatások, nézelődések, esélyek latolgatása. A "Betonbanka" jár a fejemben, még 2014-ből, ha valaki tudja miről van szó akkor tudja, ha nem akkor nem. Tavaly is vadászgattam már erre, 2015-ben egy másik hadszíntéren már volt lehetőségem nyomon követni. Itt is van két odú kirakva, és csináltam egyet téglából is. Természetesen mind a három tök üres. Ahogy annak lennie kell.

1. alkalom
2017.05.21
Fekszek egy belvízfolt szélében és szeme sarkából figyelem a barázdabillegetőket. A víz nagyon visszahúzódott, lemondhatok a tükörképes felvételekről. A képek, ha készülnek egyáltalán nem lesznek szépek. A kép alsó részében a nedves sár, egy fényes sávként fog végig húzódni. Szúnyogok zümmögnek, napkeltében sütkérezek, tök egyedül. Nincs gólyatöcs. Felnézek a Holdra, kattintok egyet, zárás képp, és csomagolok.
Újabb zakatolás ritmusát vélem felfedezni az ereimben. Persze, annyira penge nem vagyok, de elég sok mindent előkészítettem, hogy új barátságot tudjak kötni. Egy instant les összetákolt gerince már hetek óta kint várja hogy történjen valami.
Elindult!
Mind a ketten meglepődtünk, a banka nem számított rám, én meg nem számítottam arra, hogy meg tudom lepni!
Búbos banka

Házi rozsdafarkú a pusztában.


2. alkalom
2017.05.22.
Az már világossá vált, hogy a terület adottságai miatt inkább a délutáni órák lesznek alkalmasabbak. Azok is csak verőfényes napsütésben, mivel a költőüreg a talaj szintje alatt van nagyjából 1 méterrel.

Házi rozsdafarkú

Búbos banka3. alkalom
2017.05.25.
Egy picit nagyobb gyutávval, picit felhősebb időben plasztikusabban. A hím.
Búbos banka

4. alkalom
2017.05.26.
Talán ez volt a legizgalmasabb alkalom. Huppogással volt tele a határ. legalább négy madár fuvolázott. Hol innen hol onnan. Egy alkalommal a tojó furán viselkedett a kőrakás körül. Mindenhová bedugta a csőrét, szondázott, hogy hol vannak a fiókák. Bizony tojó volt, szondázott, csak épp nem ezeknek a fiókáknak az anyja. Volt is riadalom amikor megérkezett a családfő a nejével. Olyan gyorsan történt a verés, hogy csak szárnyvégek, bóbiták, és faroktollak voltak a keresőben.
Búbos banka


5. alkalom
2017.05.27.
6. alkalom
2017.05.30.
Valami kezd félre siklani. A területen legelésző állatok jelentek meg, villany és hagyományos pásztorral.
Egy fürge gyík napozott a betonon.


7. alkalom
2017.05.31.
Egyre kisebb a találati arány. A tojó még a hímet is elkergeti az odú környékéről. Amit a hím hoz azt csak félve adja oda a tojónak, a tojó viszont légies mozdulatokkal kerül ki mindenféle beszállót.8. alkalom
2017.06.03.
Kénytelen vagyok lemondani a hatásosabb felvételekről, így inkább hagytam folyni a dolgokat a saját medrükben. A lest áttelepítettem, így hajnalban is lehetőség nyílt pár képet készíteni. De csak kevés sikerrel.


9. alkalom.
2017.06.05.
Ilyen az mikor az egyik pillanatban még optimálisak a fények, a másikban pedig nem.10. alkalom
2017.06.08.
A lest visszaköltözettem. Kínomban.
Szép nyitott bóbitás képeket szerettem volna készíteni. Nem jött össze. Ezekkel a képekkel a fonalat elengedtem. Okosabb lettem pár megfigyeléssel. Láttam búbos bankát, hallottam amint a fiókákat hívják a nagy szabadság felé.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...