2017. december 21., csütörtök

Téli szezon II.

...ahogy a süvöltők jöttek, úgy mentek is. Bár orrhangon hallatott melankolikus énekük még most is hallható az erdőben, viszont újabb és újabb kőrisfákat szemelnek ki maguknak. A közelmúltban leesett nagy mennyiségű eső miatt, most épp térdig ér a víz az erdőben. Így a természetes itatók is megszaporodtak. Ez van. Ezzel aligha lehet bármit is kezdeni, vagy versenyre kelni.
Az erdő tollas lakóinak mennyisége hol ilyen, hol olyan. Mindig van mit nézni. Hol egy ölyv eszik a les tetején, hol egy fácán egyensúlyozik az itató szélén. Kis madarak jönnek-mennek. Baglyok múlatják a nappalt, egy még száradt leveleibe kapaszkodó tölgyfán. A fakopáncsok is egyre többet tartózkodnak az etető körül. Már már előfordul egy pár fenyőpinty is akik egy egy nagyobb csapatból szakadnak le, és választják a napraforgót. Zöldikék harcolnak az igazukért szinte bárkivel. Verebek fürödnek a magok között.

Fenyőpinty


Mezei veréb


Zöldike
Fenyőpinty

ZöldikeSzéncinkeErdei pinty...és kín volt kivárni, hogy erőt gyűjtsön egy röpke látogatásra, aminek egy zöldike vetett véget.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...