2023. március 25., szombat

Levedlett téli hónapok

 A tél, ami egy kalap szamócát nem ért, szerencsére valahogy véget ért. A kihívások ezzel smmit sem csökkentek. Inkább csak nőttek.

Elsőre megpróbáltam kipecázni a lest, de kilyukadt a mellcsizmám, vagy 5 helyen - kivágta a frissen aratott nád torzsája - és beázott...nem a legjobb helyen, így a les keresés elmaradt. 

Másodjára ugyan meglett, de a víz emelkedetett, így nem csak középen ázott be a csizma, hanem felül is. De kipecáztam. 

Harmadjára megint elfútta a szél, így nagyjából egy órányi keresgélés után lett meg, amit egy instant felújítás követett. Szerencsére az elmúl idők annyira nem amortizálták le a lest mint gondoltam. 

Próbafekvés, és a halpikkellyel teli vidraszar letakarítása után jöhet a tavaszi vizes tutiság. Sose lehet tudni, hogy mit tartogat a jövő.

A víz egy nagyszerű dolog. Minden mozog egyszerre minden irányba. 

Kis vöcsök. 









A második nekifutás.

Szó szerint. Ilyenkor van lehetőség a szárcsarohanások megfigyelésére. Mondanám, hogy fel sem lehet rá készülni, de a támadó szárcsa, belesimul a vízfelszínbe, lassan követi a betolakodót...aztán egyszer mindkettő elindul, nehéz lenne megmondani, hogy milyen sebességgel történi a rohanás. A szárcsa 60 km/órás sebességgel repül a levegőben, vízen nyilván lassabb. Az időablak, a felvételek elkészítéséhez ettől függetlenül nagyon kicsi. Ennek megfelelően, nem is jön össze. 



Kis vöcsök...vöcskök. Nem lehet megunni ezeket a szép madarkat. Fuvolakirályok. 









Szárcsák...rohanással a nap végére. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...