2012. július 29., vasárnap

Tisza-tó, Szabics kikötő

Fülledt nyári délután söpört végig a Tisza mentén. Abádszalókot heves zivatarok rázták fel punnydtságukból. Mindeközben Füreden a Szabics kikötőben, semmit nem lehetett érezni ebből. Természetesen az emberek itt is a hűvösbe menekülnek. A kikötő fából készült épületeinek jellegzetes illata terjeng a levegőben. Bárban tett rövid látogatás után, irány a víz.
A szakszerű idegen vezetést, Szalókról kaptuk, a csónakot Imre bátyám kormányozta olyan helyekre, ami inkább hasonlít az Okavango deltájához, semmint a Kiskörei víztározóhoz!
A felhozatal komoly, a víz kellemes.
Nádi tücsökmadarak zengik éneküket barkóscinegékkel karöltve. Barátposzáták bujkálnak a part menti fák lombjai között. Bütyköshattyú fiókák próbálnak átvergődni a szerkőtelep fészkei között. Nagy és kiskárókatonák merülnek alá reménykedve abban, hogy hallal térnek vissza. Búbosvöcsök félénken menekül a habok között. Kócsagok pihegnek a zsombékok között. Tavirózsák levelein szárcsaifijak pihennek. Cigányréce bujkál a nádfalban.

Más kérdés, hogy mivel mozog a víz, a hajó, a gép, így a képek jó része inkább kuka, de semmi gáz, mert az élmény elég sok mindent pótol!
Nosza

Bakcsó - Nycticorax nycticorax











Vörös róka - Vulpes vulpes














Selyemgém - Ardeola ralloides


 Fattyúszerkő - Chlidonias hybridus











Szárcsa - Fulica atra



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...