2016. június 21., kedd

Vizes poszt V.: Tényleg vizes

1.
Rohanás, autózás, besátrazás, átkozódás a szúnyogok miatt! Dörgés, villámlás, összecsomagolás. A gát mellett egyébként is a srácok a szénájukat pakolják, pótkocsikra. Itt sok babér nem fog teremni! Rohanás, autózás, még a stéghez kell érnem mielőtt ez a kicsi eső el nem kezd jobban esni. Jól haladok, bár kicsit gyanússá válok magamnak, mert a gépet betekertem egy esőkabátba. Fekvés várakozás, szúnyogok sehol, tök állat, Esik az eső, szemetel kicsit, erősen borul. A lencse előtt a kárókatona is megunta az esőt és elhúzott. Én is megyek. Nem nagyon van idő pakolászni. Kilépek a nádasból, és...apám úgy esik, zuhog, fújja, dörög, villámlik. Zivatar. A közepe. Nem látok semmit. Rohanás a kocsihoz. Még 800 méter. A nádfalat keresztbe fújja előttem a szél. Pár perc alatt mindenem elázik, a szemüvegem párás, a bakancsomban áll a víz, a pulcsim már nem tartja a vizet, a nadrágomból a bakancsomba folyik. Zuhog. Villámlik, dörög, fújja minden irányból, még 500 méter. Nem látok semmit, a hátizsák a hátamon, tele cuccal, a kezemben a gép betakarva. Zuhog, ömlik. 
Jobb hátsó ajtó kinyit, táska be, gép be, ülés elázik. Csomagtartó kinyit, álcaháló be, babzsák be, csomagtartó elázik. Elkezdek vetkőzni, bakancs le, gatya le, pulcsi, póló le, bedob a kocsiba, bal első ülés elázik. Beesek a kocsiba, gép kicsomagol szétszed, megtöröl, telefon elázott. Irány haza.

Kormorán











2.
Napsütés, nyomulás, esti fények, jó hangulat. A tavon csíkos vöcsökfiak követik anyjukat még a víz alá is. A téma sajnos megfoghatatlan, de már formálódik egy terv, ami előbb vagy utóbb de össze fog jönni. Séta gáton. Becuccolás, szúnyogok, átkozódás. 
A teremtő valamilyen különös gondossággal keveri a kártyáit. Újabb fellegek gyűlnek a víz fölött, fodrozódnak, fúj a szél, dörög. Egyre nagyobb hullámokat korbácsol a szél. Megint...megint csomagolás, rohanás, a kocsi még 800 méter. Zivatar. Ha hinnék az összeesküvés elméletekben, most azt mondanám, hogy itt valami komoly dolog van a háttérbe, és van is! A felhőszakadások kialakulásának a feltételei mostanában kedvezőek. Nagy hőingadozások, párával telített levegő, magas nappali hőmérséklet, meleg, felfelé húzó légáramlatok.
Megint eláztam.

Tőkés réce

Dankasirály

Szürke gém
Történet: beleesik a vízbe, kivesz egy halat, egy másik gém hajszolja, egy sikertelen leszállási kísérlet után, egy másik helyen fogyasztotta el zsákmányát.













Egy szárnyaszegett barátréce.










3.
Csak azért is meg kell próbálnom, ha a fene fenét eszik akkor is! nem mondom, hogy nem kerülget a szerencse...de volt már jobb is!
Új generációs barkóscinegék hada bugyborékolt a nádasban.







 Vízityúk...a közel pont határán, és ami maradt belőle egy észvesztő menekülés után.





És ezzel a pár kockával keretbe is foglalom a posztot. A tó nagyon széles, a túlpart lehet vagy 300 méter. Ha fúj a szél, belekutyul a vízbe, és a háttérbe, így az olyan semmilyenné válik. Ha szélcsend van akkor jobb a helyzet, de nem sokkal. Márpedig egy ekkora méretű tavon általában nincs szélcsend.

Kormorán






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...