2014. január 29., szerda

Namégeccer szombatvasárnap

...és biztos vagyok benne, hogy sok helyen olvasható, a hasonló oldalakon, hogy, "éljen esik a hó", meg "végre itt a tél", "na majd most" és még persze lehetne sorolni, napestig.
Így van, esett hó, volt hólapátolás, meg hólapátolás, és hólapátolás is volt. Na nem azért , mert szeretek lapátolni, vagy olyan sok esett, hanem azért mert nem csináltam meg egyszerre?!

"Kapcsolj fénysebességre Csubi!" Hangzott a felszólítás Han Solo-tól a Birodalom visszavág epizódban. A kép bal oldalán Han Solo (Harrison Ford) csinosan formása nyírt haja látszik, aki egyébként a szereplőválogatás alatt még építőmunkásként dolgozott, és a díszleteket fabrikálta, és csak egy véletlennek köszönhetően került a filmbe. A kép bal oldalán a vuki (Peter Mayhew) szőrös feje látszik, aki egyébként a Kashyyyk lakója, és Solo barátja, aki egy rabszolga kereskedőtől mentette meg. A kép közepén a Milleneum Falcon műszerfalán villódzó gombok és karok látszanak. Ahogy a felszólítás elhangzik a vuki a szőrös kezével a hiperhajtómű kapcsolójához nyúl és meghúzza, a csillagok abban a pillanatban hosszú fényes csíkokká váltak, és az YT-1300-as tuninngolt teherűrhajó eltűnik a hideg űr mélyben.
Ez a kép jutott eszembe amikor sötétben felkapcsolt reflektorral száguldottam a havas úton, sötétben, nagyjából 40 km/órás sebességgel, a leshez vezető úton. Akkor még nem tudtam, hogy nem sok minden vár rám.
...és hogy mit hozott a konyhára a nagy fotózkodás oldalán ez a hóesés, mondjuk egy szép szombati napon? Vagy egy vasárnap?
Semmit! 
Nem, nem így van, mert hozott például északi szelet. Az északi szél, egy csomó apró tűszilánkot az arcomba bele. Ugyanezeket a tűszilánkokat hozta, ugyanez az északi a lencsére is. Takarítás, száraz zsepivel, de mivel sötét volt és nem láttam, hogy mennyi hó van még rajta, így közel hajoltam, és a gőz, természetesen egyből egy vékony, fagyott réteg formájában, megjelent a frontlencsén, így kezdetem elölről mindent. Mire a lencse tiszta, száraz lett, ledermedt a arcom. Nincs is annál jobb, mikor egy fazon, fagyott ujjakkal az arcát dörzsöli, mert akkor nem érzi, hogy fáj, majd ha kiolvad. 
A sűrű hóesésben a fókusz nem fogott semmit. Bevallom nem is sok dolga volt, és mivel nem volt sok dolga, így maradt továbbra is az "örömteli" várakozás. 
A szombat:
Gyorsan egy "művészfotót" beszúrok ide az elejére, érkezési sorrendben:

Kék cinke - Cyanistes caeruleus




Széncinke - Parus major





...és a vasárnap is jól indult. Egy összecsuklott szék, egy perec a lesben. Nagy kerek szemekkel csodálkozás. Egy pár csőbe szaladt cinke, veréb, zöldike, harkály, ragadozók villámlátogatása, és pár vitorlázó sas a kreppelt égbolton, kulturált magasságban.

A vasárnap:
Szén cinke - Parus major


Kék cinke - Cyanistes caeruleus




Egerészölyv - Buteo buteo



Nagy fakopáncs - Dendrocopos major


Mezei veréb - Passer montanus

Zöldike - Carduelis chloris

Rétisas - Haliaeetus albicilla

Parlagi sas - Aquila heliaca





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...