2024. április 26., péntek

Főnix

 

Csak sodródni az árral. Szó szerint. Ahogy a ’valahogy ez a tavasz is elkezdődött’ és az ezzel kapcsolatos összes kínlódás… még tovább folytatódott. Újabb és újabb megoldásra váró akadályok kerültek napvilágra, ami mellett nem lehetett szó nélkül elmenni. A rendesen karbantartott lesek annyira mégsem voltak rendesek. A megfigyelési naplómban újabb évet nyitottam, 2011 óta vezetem, és ha lesz időm, nem egyszerűen feltámasztom, ahogy a főnix teszi hamvaiból, hanem rendes naplóvezető módjára valamit le is vonok belőle, mint következtetés.

Az udvaron lévő Hargitai-féle kék láda, szintén főnix módjára támadt fel. Átalakult kicsit. Ráncfelvarrott lett. Facelift, ahogy az autómobilok világában mondják. … és egy újabb csöpögős napon kikerült az odvarról! Ami már nagyon nyomta az oldalamat!

Sorolhatnám, a főnix-családba tartozó egyszerűnek tűnő dolgokat, melyek így vagy úgy, hamvaikból feltámadva, új erőt merítve az éghetetlen ásványi anyagokból, új értelmet nyertek, de nem teszem.

Nem hiszem, hogy el kell kezdenem mindenféle fontossági sorrendet felállítani, hogy ezt be lehessen bizonyítani!

A tavasz, és a vele járó újjáéledő természet, a vele együtt újra és újra előtérbe kerülő álmok megfáradt téli gúnyájukat levetve, gönceiket lehámozva magukról, egy nagy levegővétel kíséretében újra éledtek. Főnix módjára. Tele meglepetéssel, fura meglátásokkal, új megfigyelésekkel. Mert megfigyelések mindig vannak!

A nem tudom hányadik félig sikeres alkalom

Kis vöcsök



Kanalas réce

Böjti récék





Kanalas réce



Cigányréce

Sárga billegetők inváziója




Nagy kócsag_egy félig megmentett nap


Szálakban álló tollak






A soron következő újabb..nem tudom hányadik

Récecsokorba kötött madarak

Böjtiréce





Kendermagos réce vagy ahogy mostanában szokas mondani, gendermagos! ;-) Azóta is röhögök, Sa!
Ettől függetlenül meglepi volt. 






Kanalas réce, tojó.

Cigányréce






Hajótöröttek az esőben. 


...és barátságot kötöttem pár piócával. Nem tudom mit akartak tőlem, de egyik másiknak komoly elhatározása volt velem kapcsolatban. Amúgy szép jószág, mintha kalocsai minta lenne rajta, eltekintve attól, hogy vérszívó. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...